Hyr våra vagnar!

15and22

Saltsjöbanans gamla motorvagn nr 15 gick i daglig trafik på banan mellan åren 1913 och 1976. Vagnen är dessutom den första av de åtta motorvagnar som levererades. Det var den enda motorvagnen som inte skrotades när vagnparken förnyades 1976.

Efter att ha fört en kringflackande tillvaro i femton år återbördades den illa medfarna vagnen till sin hemstation Neglinge genom ideella insatser. Lagom till Saltsjöbanans hundraårsjubileum sommaren 1993 kunde vagnen åter trafikera banan efter omfattande renovering.

22beforerenov 22afterrenov

2013, lagom till hundraårsjubileet för elektrifieringen av Saltsjöbanan kom även manövervagn 22 åter trafikera banan. När den kom tillbaks hit var den i dåligt skick men är nu renoverad genom stora ideella insatser och stöd från olika organisationer och företag.

Mer om vagnarna och dess historia kan du läsa här!

Motorvagn 15 med eller utan manövervagn 22 kan abonneras för körningar längs Saltsjöbanan! Resan går från brusande stadsmiljö och ut mot den gamla badorten Saltsjöbaden.

Vilka tider kan vagnarna köras?
Med hänsyn till den reguljära trafiken på Saltsjöbanan är det inte möjligt att köra museivagnarna hur som helst, men vi kan i princip köra när som helst. Hör av dig till oss så planerar vi ett upplägg som fungerar! Kontaktuppgifter finns nedan.

Om utrymmet
Motorvagn 15 har plats för 76 sittande. Bord kan monteras vid samtliga platser. I den mittre vestibulen finns hyllor för mat, dryck, bestick, servetter m.m.

LL004302

Manövervagn 22 har plats för mellan 20 och 30 personer. Vagnens godsavdelning är inredd till bar med möjlighet att till exempel servera en buffé. Vagnen kan också ställas i ordning för konferens om så önskas.

Vad kostar det?
Grundpriset för vagnarna är 5000 kronor. Därutöver tillkommer 1500 kronor per påbörjad timme. Detta inkluderar vagnarna och personal för framförandet. Önskas till exempel catering eller serveringspersonal tillkommer detta. Hör av dig så syr vi ihop ett helhetsupplägg.

För information om bokning och priser: Hör av dig till hyr@ssnj.se eller ring 073-027 64 75.

Här kan du även ladda ner en folder som beskriver lite mer om vad vi kan erbjuda, en annorlunda resa.

LL004309t

Stockholm-Saltsjöns Museiförening önskar er en Trevlig resa!

Fotografer: Johan Hellström (www.lokman.se), Jan Bäckström och Lars-Åke Larsson